Щатските индекси с лек ръст в края на тежка седмица

Златото продължи да се търгува на ниско ниво спрямо последните два месеца

Щатските индекси с лек ръст в края на тежка седмица

Снимка: Pexels

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските борси затвориха днешната сесия с лек ръст, след като основните индекси се опитаха да стопират четвърта поредна седмица от загуби на пазара. Dow Jones се покачи с 0.2%, докато S&P500 и NASDAQ се повишиха с 0.3% и 0.4% съответно. Въпреки опитът на индексите да задържат позитивни стойности за седмицата, в текущия момент остават с негативна разлика.

Акциите на Apple затвориха с ръст от 1%, въпреки че стойността им се е понижила с 19% спрямо локалния връх, достигнат на 1 септември. Загубите на индексите се дължат на силната разпродажба на технологичните акции, които имат голяма тежест върху пазарната капитализация. Демократите подготвят предложение за нов фискален стимул на стойност от 2.4 милиарда долара, за който ще може да се гласува още следващата седмица.

Европейският пазар приключи с негативна сесия, след като инвеститорите отразиха притесненията си относно икономическото възстановяване поради възникналата втора вълна от заразени с COVID-19. Случаите на заболели във Великобритания нараснаха с една четвърт през изминалия ден, в същото време FTSE100 се понижи с 1.30% до 5 822.78 пункта. Финансовият министър на Великобритания публикува нов пакет с мерки срещу нарастващата безработица в опит да облекчи критичното положение в страната. Немският индекс DAX30 се понижи с 0.34%, като се установи на 12 606.57 пункта в четвъртък.

Петролът консолидира стойностите си, въпреки силното въздействие на данните за запаси на петрол в САЩ. Петролът не успя да направи значимо възходящо движение заради поскъпването на долара, както и новите рестрикции за пътуване в Европа. Brent се покачи с 0.2%, като се търгуваше за 41.85$ за барел, докато WTI се повиши с 0.95%, търгувайки се на 40.31$ за барел.

Златото продължи да се търгува на ниско ниво спрямо последните два месеца. Доларът продължи да възвръща стойността си покрай нарастващите притеснения за икономическото възстановяване в близко бъдеще. Спот златото завърши сесията с 0.1% негативна разлика, като се установи на 1 862.41$ за тройунция. Цените на метала са се понижили с над 10% откакто успя да достигне рекордните си стойности през август.

Акценти днес                                                  

Поръчки на стоки за дълготрайна употреба – САЩ

В 15:30 часа САЩ ще представи данни за поръчки на стоки за дълготрайна употреба. Това събитие ще даде информация на инвеститорите какви са последните насоки на пазара относно излизащи поръчки и последни трендове. Транспортът при този тип поръчки не е с такава тежест, тъй като самолетните доставки са волатилни и понякога непредсказуеми. По-висок процент спрямо предходния може да се подразбира като завишение на производството.

Инструмент на фокус - Advanced Micro Devices

Цената на акциите навлезе в зона на силна подкрепа, заформена от края на юли. При засилен натиск от пазара е възможно цената да се понижи до 100-периодната средна, която се намира на психологическото ниво от 65.00. Бавните средни на индикатора Стохастик се намират близко до зона на препродадена стойност, като при неуспешен пробив може да се очаква цената да достигне локалния връх, съставен над нивото от 90.00.

EUR/CHF

Валутната двойка образува флаг движение от началото на юни. Текущата стойност се намира близо до горната граница на канала. Ако цената получи допълнителна подкрепа от пазара е възможен тест на заформения флаг канал. Индикаторът MACD подсказва за нарастващ покупателен обем, което е предпоставка за дълга позиция.

XAU/USD

Движението на златото започна силна корекция през септември след изключително успешния август, когато суровината направи рекорден връх. При продължение на натиск от пазара е възможно цената да тества заформената подкрепа около нивото 1 700.00, където се намира и 200-периодната средна. Въпреки това, средните на индикатора Стохастик показват, че цената навлиза в зона на препродадена стойност, от което може да последва промяна на движението към позитивни стойности.

Sweden30

Европейският индекс Sweden30 се намира във възходящ тренд от средата на юни. Текущата стойност се намира точно върху долната граница на заформения тренд канал и 50-периодна средна. Ако цената на индекса успее да пробие долната граница е възможно движение до психологическото ниво от 1 600.00.  В противен случай, стойността може да продължи заформеното възходящо движение от юли.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0