Швейцарският гигант LEM разшири базата си в София

Компанията планира да наеме още служители

Швейцарският гигант LEM разшири базата си в София
1164 ~ 1 мин. четене

Мащабната реконструкция на производствената база на швейцарската LEM в София завърши и площта на базата се увеличи с 1000 кв.м. до 5600 кв.м. Това ще позволи бъдещо разширяване на дейностите в България с над 50% през предстоящите години. Това стана ясно по време на събитие, с което компанията петата си годишна в страната.

Световният пазарен лидер в производството на преобразуватели за електричество и напрежение стъпва в България през 2013 г. и добрите резултати позволяват на дружеството да инвестира нови средства в страната ни.

През 2017 г. се взима решение за мащабна реконструкция с цел разширяване на производствените зони и складовото пространство и изграждане на нова лаборатория за тестване на продуктите и разширени офисни площи за нови кадри.

Приходите от продажбите на LEM България за 2017 г. надхвърлят 50 млн. лв. и дружеството си поставя за цел да удвои тази цифра и да открие нови работни места в следващите години.

LEM открива производствената си база в София през 2013 г., която обслужва международни клиенти като Fanuc, ABB, Siemens, Schneider, General Electric и др. Първоначалната инвестиция е 3.2 млн. лв., а 5 години по-късно в завода работят 300 служители като плановете са в близките години те да се увеличат.

Подкрепи Economic.bg