Правосъдният еврокомисар заплаши Facebook с финансови санкции

Социалната медия трябва да направи условията за ползване по-ясни и прозрачни

Правосъдният еврокомисар заплаши Facebook с финансови санкции

Снимка: БТА

400 ~ 1 мин. четене
Американският гигант в областта на социалните медии Facebook отново е изправен пред опасността от финансови санкции на Стария континент. За да ги избегне, компанията трябва най-накрая да приведе условията си за ползване на платформата в унисон с правилата за защита на потребителите, които се изискват в Европа. 

От Facebook уверяват, че работят по въпроса за това да направят условията за ползване по-прозрачни и ясни. „Моето търпение обаче е на предела си“, коментира еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова, цитирана от Reuters. 

Тя настоява, че Facebook трябва да извърши промените най-късно до декември. По думите ѝ компанията е протакала твърде дълго този процес. 

Йоурова даде контра пример с Airbnb, която е направила необходимите промени в рамките на три месеца, след като е получила поръчението. 

Еврокомисарят изтъкна, че е време за действие и няма нужда от повече обещания. „Ако промените не бъдат приложени напълно до края на годината, призовавам органите да действат бързо и да санкционират дружеството“, каза още Йоурова. 
Подкрепи Economic.bg