Сидеров иска изтегляне на законопроекта на Симеонов за шума

Председателят на \"Обединени патриоти\" започва поредица от дискусии за проблемите на бизнеса в българските курорти

Сидеров иска изтегляне на законопроекта на Симеонов за шума
736 ~ 2 мин. четене
Лидерът на „Атака“ и председател на коалицията „Обединени патриоти“ Волен Сидеров продължава да задълбочава сблъсъка си с Валери Симеонов. Причината са акциите на вицепремиера срещу някои дискотеки по българското Черноморие и предложеният впоследствие законопроект за ограничаване на шума им.

След като вчера Сидеров обяви началото на „проверки на ударите (на Симеонов – б.р.) по българския туристически бизнес по Черноморието“, днес той каза пред Българското национално радио, че предлага изтегляне на спорния проектозакон, който предвижда мерки срещу вдигането на прекален шум по българските курорти. Въпросните мерки включват монтиране на устройства за автоматично регулиране на силата на звука, както и много по-високи глоби при нарушения. Според лидера на НФСБ обаче въпросните идеи подлагат бизнеса на натиск и гонят туристите.

„Нещата около Слънчев бряг бяха представени едностранчиво и тенденциозно, нямаше я гледната точка на самия туристически бизнес. Лично с очите си видях какви поражения нанася този закон (за шума), защото не е домислен – огромен отлив на туристи и финансови щети за туризма. Целта на вицепремиера беше да се повишат доходите в туризма. Оказва се, че става обратното. Когато в края на годината отчетем спад в туризма – кой ще е виновен, кой ще понесе отговорността? Този спад в момента е факт“, каза Сидеров.

По думите на председателя на „Атака“ към областната управа на Бургас е бил съставен специален щаб, в рамките на който представители на бизнеса са разказали следните неща: „Изсипват се десет души проверяващи всеки ден в заведения, в хотели - МВР, НАП, РДНСК, Митници, започват да искат документи, блокират работата, започват да проверяват личните карти на влизащите в някое заведение, колите им... Все едно има терористичен акт“, предаде Сидеров. Според него всичко това отблъсква хората.

Той смята да организира поредица от кръгли маси и дискусии, защото „тук хората от бизнеса са смачкани. Тях ги е страх. Те казват: ако сега застана пред камерата ви, утре ще ми дойдат на проверка и ще ми съсипят бизнеса“.

Запитан дали води война с Валери Симеонов, Сидеров поясни, че си говорят, но Симеонов не приема аргументите му. Атакуването на българския бизнес не е продуктивно, категоричен е Волен Сидеров, според когото проблемите са другаде:

„Ние имаме много случаи на много чужди псевдоинвеститори, които идват тук, при едни ощетяващи условия правят договори, примери, ЕРП-тата, ЧЕЗ, златната концесия, дайте да им направим на тях проверки! Да видим там как са. В България има 565 концесии за природни богатства. Хайде да ги проверим тях с такъв извънреден щаб, ще предложа, и да видим как се изпълняват концесии, защото има много нарушения. Там щетите за България са стотици милиони. Това за мен е същественото, не толкова децибелите на музиката в някое заведение“.
Подкрепи Economic.bg