Сидеров осъден на 100 часа общественополезен труд

Наказанието е за случая \"Извини се, бе\"

Сидеров осъден на 100 часа общественополезен труд
268 ~ 1 мин. четене

Софийският градски съд (СГС) осъди лидера на "Атака" Волен Сидеров на 100 часа обществено полезен труд. Той се призна за виновен по обвинение в хулиганска проява и лека телесна повреда на полицай при инцидент през май 2011 г. пред сградата на Народното събрание.

100-те часа общественополезен труд трябва да бъдат положени в рамките на една година, съобщава Дарик.

Скандалът стана известен като „Извини се, бе". Тогава Сидеров нападна репортер на телевизия СКАТ, дръзнал да попита защо "Атака" подкрепя мълчаливо ДПС. След разразяването на скандала и при намесата на полицията на място Сидеров удари и полицай.

Лидерът на "Атака" вече постигна три споразумения с прокуратурата. Едното бе за случая в град Батак, станал на 17 май 2011 г., другото за случая в НАТФИЗ от 23 октомври 2015 г. Споразуменията са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата.

По първото споразумение - за случая в НАТФИЗ, Градският съд одобри споразумението с прокуратурата и лидера на "Атака" и зам.-председателят на партията Десислав Чуколов. 

Второто споразумение, което СГС одобри за Сидеров, бе за хулигански действия, станали в Батак. На 17 май 2011 г. лидерът на "Атака" предизвика голям скандал в града, по време на празника по повод канонизирането на баташките новомъченици.

Вчера лидерът на "Атака" и Десислав Чуколов бяха осъдени на 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи по време на инцидента пред столичен денонощен магазин миналия октомври.

Подкрепи Economic.bg