Сидеров поиска незабавна оставка на Симеонов

Партия \"Атака\" сваля доверието си от Валери Симеонов и настоява за свикване на Коалиционен съвет до края на деня

Сидеров поиска незабавна оставка на Симеонов

Председателят на парламентарната група „Обединени патриоти” Волен Сидеров поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов и настоя за свикване на Коалиционен съвет до края на деня.

От „Атака” обявиха във Facebook профила си, че свалят политическото си доверие от вицепремиера заради недопустимите му обиди към хората с увреждания. „Ще настояваме да бъде предложен друг представител на Патриотите за вицепремиер”, става ясно още в изявлението.

„Настоявам за незабавно свикване на Коалиционен съвет (ГЕРБ-Обединени патриоти) до края на деня, на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер”, става ясно от позиция на партия „Атака”, изпратена до коалиционните партньори.

В нея се посочва още, че въпреки физическата липса на премиерът Бойко Борисов от страната не пречи чрез конферентна връзка той да участва в съвета. „В 21 век физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в Коалиционния съвет, макар и от разстояние.

Коментари: 0