Скоро iPhone ще започне да отключва врати

Функцията може да се появи с новата iOS 12

Скоро iPhone ще започне да отключва врати

Снимка: БТА

812 ~ 1 мин. четене
Телефон, ключове, портфейл – това са нещата, които всеки проверява  преди да напусне дома си. Е, скоро този своеобразен списък може да се ограничи до телефон и портфейл. Това би било възможно с новата функция, по която Apple работи. 

Световните медии пишат, че компанията може да въведе нова опция, която да позволи на собствениците на iPhone да отключват вратите на дома и колата си чрез своя смартфон. 

Според The Information чипът, поддържащ технологията за безжичен пренос на данни (near field communication, NFC), който позволява извършването на парични транзакции през Apple Play например, може да се разшири полето си на действие отвъд. 

Очаква се, че технологията може да се бъде представена още следващия месец, пише MacRumors. Тъй наречените NFC чипове крият голям потенциал, включително в сектора на здравеопазването. 

Слуховете за бъдещата функция се появиха след преглед на заложените в новата iOS 12 опции. Надеждите са, че инструментът ще бъде представен в началото на юни по време на конференцията на разработчиците WWDC 2018 на Apple, която стартира на 4 юни. 
Коментари: 0