Скоро ще пътуваме бързо и удобно със свръх-влакове

Премиерът изпробва експресния влак, който се движи с над 220 км/ч

Премиерът Бойко Борисов:

Скоро ще пътуваме бързо и удобно със свръх-влакове

Скоро ще можем да пътуваме бързо и удобно с високоскоростни влакове, както днес с министъра на транспорта Ивайло Московски пътувахме с експресния влак от Симеоновград до жп гарата в Любимец. Това написа премиерът Бойко Борисов в официалния си профил в социалната мрежа „Фейсбук“, след като откри ремонтирания стоманен мост в Симеоновград.


Железопътният участък от Любимец до границата с Гърция е обновен, трасето с дължина от 24 км е изцяло електрифицирано и позволява скорост от 160 км/ч. до 220 км/ч. В рамките на проекта за модернизация на жп линията Първомай – Свиленград са модернизирани жп гарите Димитровград, Нова Надежда, Симеоновград, Любимец, Свиленград и Харманли“, посочи премиерът.


Той добави, че за реконструкцията на железният мост над р. Марица, който е строен от германци преди Втората световна война, са отпуснати 2 400 000 лв.


Помня първото си посещение в района и с удоволствие се връщам тук, където хората сами намират разликата след няколко години усилен труд. До момента в Любимец по програмата на правителството са санирани жилищата на 160 семейства, а още 12 блока са включени в програмата за 2017 г.“, допълни министър-председателят Бойко Борисов.

Пред журналисти той коментира, че след около 2 години ще ходим на море или до Истанбул с високоскоростен интернет, докато седим в купето на бързия влак. Необходимо е обаче събирането на още средства за закупуването на нови локомотиви.

Коментари: 0