Скоро ще управляваме компютрите с жестове и глас

Това ще става чрез Windows 10 и персоналния асистент Cortana

Скоро ще управляваме компютрите с жестове и глас
Жестовете и гласът скоро ще станат популярен начин за управление на компютрите заедно с клавиатурата и сензорния интерфейс. Това ще се случи благодарение на перосналните компютри и ноутбуци с 3D камери, както и на новата операционна система Windows 10 с персоналния асистент Cortana, предава TechNews.

Ползите от новите възможности са безспорни, тъй като ще доведат до по-висока производителност в търговския сектор. Така например в работна среда служителите ще могат да получават достъп до необходимите им файлове и документи без да се докосват до компютъра и да използват жестове за прелистване на страници.

Да не забравяме за удобствата у дома. Вече ще можете да прелиствате страници от кулинарната книга, докато готвите, или да отворите браузър с цел намиране и поръчка на необходимите продукти. 

По прогноза на Gartner с Windows 10 ще работят над 60% от лаптопите по света до 2019 г. Компаниите пък ще въведат още по-бързо новата платформа. Според изчисление на анализаторите до януари 2017 г. около половината от тях ще използват Windows 10.

"Дори ако половината потребители на Windows 10 започнат да издават команди с жестове или глас, тази функция ще се прилага на една трета от персоналните компютри в света", заяви Лилиан Тей, анализатор от Gartner.
Коментари: 0