Скритите кътчета на Мурсия, които не трябва да пропускате

Югоизточна Испания има богато културно наследство и традиции

Скритите кътчета на Мурсия, които не трябва да пропускате

Област Мурсия се намира в Югоизточна Испания, между Валенсия, Кастилия и Андалусия. В област Мурсия има шест дестинации, които задължително трябва да бъдат посетени. В следващите редове ще ви разкажем повече за тях:

Ла Манга дел Мар Менор

Ла Манга дел Мар Менор е естествено образувана ивица с вулканичен произход, разположена в Средиземно море и отделяща от него огромна солена лагуна с името Мар Менор. Дестинацията е известна от десетилетия, особено сред любителите на бели пясъчни плажове и кристални води. Това е мястото, на което можете да поплувате едновременно в две морета. Лагуната има повишено съдържание на йод, различни соли и минерали, които оказват благотворно влияние върху организма. 

Картахена

Картахена се намира в област Мурсия. Градът е седалище на испанския военноморски флот още от XVIII век. Най-важният символ на града е Римският театър, датиращ от I в. пр. Хр. Към днешна дата Картахена е една от най-привлекателните дестинации по бреговете на Средиземно море. Ако посетите този град задължително опитайте типичната рибна яхния "калдеро" и кафе "Асиатико", което се прави с еспресо, кондензирано мляко, бренди или ликьор и сметана, украсена с канела, парченце лимон и две зрънца кафе за аромат. 

Мурсия

Мурсия е град от арабски произход, основан през 831 г. от емира на Кордоба Абд ар-Рахам II. Катедралата, построена върху останките на стара джамия, е най-известната забележителност и един от символите на града. Задължителна спирка е Музеят на Салзило и Кралското казино. Столицата на едноименната област е перфектно място за разходки, особено в старата си част, където има множество църкви, площади и кафенета. За да се потопите в местната атмосфера, може да пробвате тапас. 

Лорка

Това е градът на слънцето, на стоте щита или на стоте имена. Лорка се откроява с най-много архитектурни паметници в област Мурсия - комбинация от средновековен, ренесансов и бароков стил. Най-известният символ на града е Средновековният замък, наречен "Крепостта на слънцето". Плажовете на Лорка са перфектно място за хората, които търсят тишина и спокойствие. Сред нещата, които трябва да опитате, са местните хлябове и десерти.

Сан Педро дел Пинатар

Този малък морски град се намира между солената лагуна Мар Менор и Средиземно море. Сан Педро дел Пинатар е известен със своето рибарско минало, терапевтични кални бани и солни езера. Това е причината за големия брой туристи в града. Сред забележителностите му са известни къщи и дворци, Градския музей и рибния пазар. 

Каравака де ла Крус

Градът е разположен между Мурсия и Гранада. Той се счита за един от петте свещени града в света и е ключова дестинация за поклонници и туристи. Тук се намират едни от най-важните религиозни архитектурни паметници в цяла Мурсия. Най-важният от тях е базиликата "Вера Крус", където според преданията се пази реликва, донесена от Йерусалим през 13 век - фрагмент от кръста на Христос. 

Коментари: 0