Слави и стотина души на протест под дъжда

Шоуменът обяви, че ще е всеки ден пред Народното събрание, докато депутатите не уважат решенията на референдума

Слави и стотина души на протест под дъжда
7278 ~ 1 мин. четене

Малко след като разпространи до медиите заканата си да протестира пред парламента, Слави Трифонов я изпълни, и заедно с екипа си се появи пред Народното събрание.

Шоуменът си носеше стол на който се настани, и плакат с надпис "Вие сте се самозабравили! Срамувам се, че сте такива. Изпълнете волята на народа си!", отправен към народните представители.

Малко над 100 човека се събраха на протеста, който продължава и в момента под силния дъжд на жълтите павета в центъра на София.

Пред събралите се медии Трифонов обяви, че двете седмици срок, които той по-рано постави на народните избраници да предприемат действия по разглеждане на приетите решения от референдума, са изтекли и затова той идва да протестира.

Шоуменът допълни, че ще продължи да идва всеки ден, докато депутатите не уважат референдума, на който гласуваха 3 милиона граждани, от които 2,5 милиона подкрепиха и трите въпроса с "да".

Според него парламентът може и още да не е сформирал отделните си комисии, но това не означава, че партиите не са можели да започнат работа по подкрепените на референдума точки.

Коментари: 0