\"След политическото пиянство на британците, махмурлукът е много по-тежък\"

Бойко Борисов, министър-председател на България

\

Снимка: Стоян Йотов

220 ~ 1 мин. четене

„След политическото пиянство на британците, махмурлукът е много по-тежък“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод британския референдум след срещата на върха на ЕС.

„Сега след като британците виждат всеки ден какво става с борсите, парите, имотите им, как се местят цели структуропределящи за тяхната икономика и финанси отрасли, мисля, че си дават сметка какво са направили“, обясни Борисов.

„Чак сега те са започнали да се интересуват в Google за какво става въпрос в ЕС“, посочи той.

Попитан кога ще стартира процедурата за излизане на Обединеното кралство от ЕС, Борисов отговори:„Нещата се отложиха за септември. Дотогава ще си оберат ягодите, аспержите, ще вземат необходимите мерки“.

Според него в основата на вота за Brexit са заблудата и пропагандата. „В пропагандната машина, която работеше, във Великобритания бяха използвани теми като здравеопазване, които изобщо нямат общо с ЕС“.

„Ние си знаем къде трябва да се поправя ЕС и всички вече полагат усилия в тази посока. Виждам доста голямо желание от всички да се преодолее тази криза“, категоричен бе Борисов.

По думите му европейските лидери и институции трябва внимателно да решат бъдещите политики на съюза и как точно ще стане отделянето на Великобритания.

„Трябва да се направи така че хем да не се обидят гражданите на Великобритания, хем да се защити авторитета и самочувствието на останалите, за да не се повлече крак в тази посока“, изтъкна българският премиер.Подкрепи Economic.bg