Следващите iPhone-и ще „откраднат“ топ функция от Galaxy S10

Следващите iPhone-и ще „откраднат“ топ функция от Galaxy S10
6048 ~ 1 мин. четене
За разлика от Samsung, Huawei и други производители все още няма смартфон с огъващ се дисплей, но това не значи, че компанията не следи отблизо конкуренцията си и че не е готова „да краде“ добри идеи от тях. Самият Стив Джобс приживе казваше, че „добрите творци копират, великите творци крадат“.

Една от отличителните възможности на Samsung Galaxy S10 е камерата с обектив за т.нар. „ултра широки кадри“ (ultra-wide-angle), който позволява да се правят снимки с много по-широко зрително поле, отколкото позволяват останалите смартфони, пише Business Insider. Според нова информация Apple възнамерява да добави подобна функция в следващите два или три нови модела iPhone, които ще бъдат представени тази година.

Анализаторът от компанията TF International Securities Минг-чи Куо, който досега е правил точни прогнози за развитието на продуктите на Apple, е изпратил бележка до клиентите на компанията, че следващите iPhone-и ще имат 12-мегапикселов обектив за „супер широки снимки“.

Наследниците на iPhone XS и iPhone XS Max ще имат камери с по три обектива, докато второто поколение iPhone XR се очаква да е с два обектива.
Коментари: 0