Служителите на Facebook скоро няма да се върнат в офиса

Зукърбърг критикува администрацията на Тръмп за това, че не се справя с коронавируса

Служителите на Facebook скоро няма да се върнат в офиса

Снимка: БТА

136 ~ 1 мин. четене

Все още няма график за това кога служителите на Facebook ще се върнат на работа в офиса на фона на продължаващия скок на случаите на Covid-19 в САЩ. Това заяви изпълнителният директор на компанията Марк Зукърбърг, цитиран от CNBC.

„С бързото увеличаване на Covid в САЩ, в момента няма дата за това кога нашите екипи ще могат да се върнат в нашите офиси“, каза Зукърбърг.

През май Зукърбърг заяви, че Facebook планира да започне д връща служителите в офисите си на 6 юли.

Зукърбърг направи коментара по повод разговор с анализатори относно резултатите от второто тримесечие на Facebook и разкритикува администрацията на Тръмп за това, че не се справя с коронавируса. „Невероятно е разочароващо, защото изглежда, че САЩ биха могли да избегнат настоящия скок в случаите, ако нашето правителство се справяше с това по-добре“, каза Зукърбърг. Това не е първият път, когато Зукърбърг критикува президента Тръмп заради Covid-19.

Компанията отчете 11% ръст на приходите, въпреки въздействието на пандемията на коронавирус върху икономиката и рекламните разходи, изпращайки акциите на компанията с над 6% нагоре.

Подкрепи Economic.bg