Смартфонът става ключ за новата Е-класа на Mercedes-Benz

Водачите ще могат да зареждат и управляват безжично функциите на автомобила

Смартфонът става ключ за новата Е-класа на Mercedes-Benz
4595 ~ 1 мин. четене
Международната технологична компания и производител на гуми Continental въвежда за първи път в новата Е- класа своя Multifunctional Smart Device Terminal, чрез който водачите вече ще могат да зареждат и управляват безжично своите устройства и функции на автомобила.

Новата система на Continental позволява интеграция на почти всички видове смартфони с автомобила и неговите системи и ще допринесе значително за по-безопасното и удобно управление на вече множеството функционалности в модерния автомобил. 

За да свърже безжично телефона си към своя Mercedes-Benz Е-класа, водачът просто трябва да постави устройството на мястото му в централната конзола и да активира NFC функцията на своя смартфон. NFC технологията, която Continental използва, превръща телефона в дигитален ключ за автомобила с по-сигурна идентификация. 

За да стартира двигателя, водача просто трябва да постави смартфона си на терминала и да натисне старт-стоп бутона. Терминалът поддържа и безжично свързване с външната антенна мрежа на автомобила, така че водачът да може да приема сигнал с многократно по-добро качество при трансфер на данни и разговор по телефона. 

Така всяко мобилно устройство може да бъде дистанционно зареждано в новата Е- класа, ако работи според международния Qi стандарт. Безжичното зареждането осигурява същото напрежение както през USB кабел и следователно изисква почти същото време за зареждане. 

 "Това е първо по рода си устройство и водачите ще могат да се насладят на пълна интеграция на мобилните им устройства с автомобила при най-високи бизнес стандарти на услугите", отбеляза Андреас Волф, ръководител на подразделението за шасита и сигурност в Continental.
Подкрепи Economic.bg