Сметоизвозващите фирми в София се борят с масово обръщане на кофи

Мъже с качулки обикалят центъра и обръщат контейнерите и вадят нарочно боклука от тях

Сметоизвозващите фирми в София се борят с масово обръщане на кофи

Снимка: Стопкадър/Nova

От една седмица вандали обръщат кофи за боклук в София, съобщава NOVA. Мъже с качулки обикалят центъра в тъмните часове на денонощието и вадят отпадъците от контейнерите.

Репортаж ма телевизията показва, как двамата мъже обръщат кофа и бягат, без да обяснят какво ги е накарало да обърнат контейнера

Минути след вандалската проява на място идват двама от управителите на сметоизвозващата фирма. „От една седмица насам всяка вечер се обръщат кофи, изкарват се на средата на улицата. Тъкмо съберем на едно място боклука и след половин час на друго място има обърнати кофи”, коментира Ивайло Даховски, управител на сметоизвозваща фирма "Титан чистота София".

Освен да вадят боклука, вандалите чупят и контейнерите, оплакват се от фирмата, която извозва отпадъците. Подозират и че изненадващите среднощни акции имат връзка с предстоящия местен вот. „В края на краищата боклукът няма цвят, има мирис. Да престанат. Има 4 дена до изборите, ако е свързано с изборите”, заяви още Ивайло Даховски.

В сутрешният блок на NOVA председателят на БСП Корнелия Нинова категорично отрече това да се прави от водената от нея формация или от хората около основния опозиционен кандидат за кмет на София. Според нея това е провокация именно срещу тях.

Полицията е сезирана, но задържани все още няма.


Коментари: 0