Снегът заваля

Оранжев и жълт код за валежи от дъжд и сняг са обявени за територията на почти цялата страна

Снегът заваля

Снимка: Economic.bg

5012 ~ 1 мин. четене
Снегът заваля тази сутрин. Оранжев и жълт код за валежи от дъжд и сняг са обявени за територията на почти цялата страна за понеделник, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

За днес, 27 ноември, оранжевият код за валежи от дъжд и сняг е обявен за 17 области в Централна и Западна България, както и за столицата София.

Областите в оранжев код са: София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Монтана, Враца, Плевен, В. Търново, Габрово, Ловеч, Благоевград, Смолян,Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали.

За девет области на страната е обявен жълт код за валежи, като в осем от тези области те ще са само от дъжд.

Във Видинска област се очаква да бъде дъждовно, с количества на валежа 10-20 л/кв.м. В областите Русенска, Разградска, Търговщка, Шуменска, Варненска, Бургаска, Сливенска, Ямболска ще вали дъжд, като очакваните количества на валежите са между 15 и 25 литра на квадратен метър.

Във вторник все още на места,предимно в Западна България, ще превалява сняг, но слаб, а до края на деня валежите се очаква да спрат.

Причина за студеното време е циклонът "Татяна".

Очаква се в планинските райони да се натрупа снежна покривка о 5 см. до 20 см.", коментира по Нова тв синоптикът на БАН Анастасия Стойчева.


Подкрепи Economic.bg