Снимка с Тръмп…може би

Тръмп и Мелания изглеждат еднакво на редица кадри с други световни лидери

Снимка с Тръмп…може би

Снимка: Facebook

10454 ~ 2 мин. четене
Посещението на премиера Бойко Борисов в САЩ и участието му в срещата на високо равнище, организирана от Доналд Тръмп, предизвика огромен интерес сред българските медии. Част от тях определиха участието му в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк като историческа среща между двамата лидери.

Отразената по този начин новина срещна много подигравки и отрицателни реакции, тъй като двустранна среща между двамата реално не се е състояла. Имаше ръкостискане между Борисов и Тръмп, което бе уловено от камерите, които също така уловиха интереса на българския премиер от качеството на снимката от това ръкостискане, направена от неговия преводач.

По-късно министър-председателят публикува в профила си в социалната мрежа Facebook снимка с американския президент Доналд Тръмп и първата дама на САЩ Мелания Тръмп и написа под нея: "Чистосърдечно давам възможност за нови “анализи”, “препоръки”, “тълкувания” и изяви по повод тази снимка. Иначе, просто протокол на Белия дом".

Кадърът обаче отново породи доста въпроси, тъй като президентът Тръмп изглежда твърде неестествено на нея, а освен това той е в абсолютно същата поза на всички снимки, правени и с други лидери, участвали в пленарната сесия на ООН. И, както поиска самият премиер, започнаха анализи и тълкувания. Според някои премиерът и другите лидери просто се снимат до восъчни фигури, а според други става въпрос за игра с фотошоп.

Екипът на Economic.bg подбра някои снимки на известни лидери, снимали се тази и миналата година с американския президент и съпругата му в ООН, на които се забелязва, че усмивката и стойката на Тръмп не се променят. Впечатление прави и положението на ръцете му и прилепналият панталон.

Година по-рано българският държавен глава Румен Радев също има подобна снимка с Доналд Тръмп и двете първи дами, но на нея той е с различен цвят вратовръзка. Позата и усмивката му обаче са същите.
Подкрепи Economic.bg