Собственикът на TikTok ще прави смартфон

ByteDance в момента е най-скъпият стартъп в света

Собственикът на TikTok ще прави смартфон
1016 ~ 1 мин. четене
Собственикът на TikTok ByteDance иска да навлезе и в производството на смартфони. Китайската технологична фирма заяви, че разработва смартфон, след като е сключила сделка с компанията за електроника Smartisan.

ByteDance не се опитва да бъде следващият голям производител на смартфони. Говорител на компанията каза в изявление, че новото устройство ще бъде "продължение на плановете, преди да започне работа със Smartisan. 

„Фокусът е върху задоволяването на нуждите на съществуващата клиентска база на Smartisan“, добави тя. Без да предостави повече подробности за смартфона или на кои пазари ще се продава.

Плановете идват докато платформата за споделяне на кратки видеа на ByteDance TikTok се радва на впечатляващ растеж и приходи. Потребителите на TikTok са похарчили рекордните 10,8 милиона долара в рамките на приложението миналия месец, като американските потребители са направили повече от 20% от покупките в приложението, според фирмата за анализ на данни Sensor Tower.

ByteDance притежава повече от дузина приложения, включително агрегатора на новини Jinri Toutiao, популярната видео платформа Top Buzz и приложението за селфи FaceU. Оценката на компанията от 75 милиарда долара я прави най-скъпият стартъп в света, според CNN.

Глобалният успех на ByteDance се основава на TikTok, където потребителите споделят кратки видеоклипове. Приложението за кратко видео е инсталирано повече от 1,27 милиарда пъти, според Sensor Tower.

Международният успех на TikTok отличава платформата от други китайски платформи за социални медии като WeChat на Tencent, Sina Weibo и Youku на Alibaba, които трудно успяват да спечелят потребители извън Китай.
Подкрепи Economic.bg