Собственикът на Vivacom създава нова структура в Гърция

UGI Wholesale и ще координира дейностите в телекомуникационната търговия на едро

Собственикът на Vivacom създава нова структура в Гърция

Снимка: United Group

Автор: Economic.bg

United Group – компанията, която придоби българския телеком Vivacom и медийната група около "Нова телевизия", обяви създаването на нов бизнес отдел. Той е наречен UGI Wholesale и ще координира дейностите в телекомуникационната търговия на едро – услуги за високоскоростен пренос на данни, роуминг и мобилни услуги и търговия на едро за гласови услуги.

Компанията определят създаването на UGI Wholesale като важна и логична стъпка в стратегията на United Group, която значително увеличи присъствието си в региона. Компанията пое управлението върху Vivacom през юли 2020 г., а скоро след това стана ясно, че е придобила и гръцкия телеком Forthnet S.A.

Именно в южната ни съседка ще се намира и новата структура. Тя ще координира търговията на едро за цялата група. United Group вярва, че един силен регионален играч ще бъде атрактивен, като предлага на партньорите единно звено за всички телекомуникационни активи на UGI с едно-единствено споразумение, с един оперативен център, проследяващ услугите от край до край.

Оптичната мрежа на United Group обхваща хиляди километри. Компанията има достъп до пазар от над 40 милиона души, разполага с центрове за данни, а пазарите ѝ в Гърция и България са разположени на главния маршрут за пренос на данни между Западна Европа, Близкия Изток и Средиземноморието.

United Group е естествен партньор за всеки един голям международен телекомуникационен или ОТТ оператор, който има нужда от пренос на данни от основните телекомуникационни центрове в Европа към региона, Турция или Близкия изток. Това включва всичко – от основни нужди до голямо разнообразие от услуги за корпоративния сегмент“, коментира Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

Управлението на UGI Wholesale се поема от Паоло Фичини, който става главен изпълнителен директор на новия бизнес. Фичини се присъединява към United Group от Telecom Italia Sparkle, част от Telecom Italia Group, където през последните 8 години е заемал различни позиции, включително и изпълнителен директор на филиали както в Гърция, така и в Турция.

Коментари: 0