Стартъпът Sofia2Go е отличен за интелигентното си климатично решение

Изпълнителният директор на компанията Светослава Симеонова получи наградата Sustainable Lady в категория „Стартиращ бизнес“

Стартъпът Sofia2Go е отличен за интелигентното си климатично решение

Снимка: Sofia2Go

780 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Стартиращата компания за намаляване на хранителните отпадъци в ХоРеКа сектора Sofia2Go и нейният основател – инж. Светослава Симеонова, спечелиха първо място в конкурс за подкрепа на иновативни зелени стартъп проекти на български жени предприемачи в категорията „Стартиращ бизнес“.

Надпреварата е организирана от Mastercard и Fibank, които стоят зад фонд Sustainable Lady. Той пък е част от програма, насочена към дамите в бизнеса, и дава възможност на стартъпи и проекти за интелигентни решения за борба с климатичните промени, замърсяването и опазването на природното богатство да спечелят менторски сесии и финансиране на дейността си.

new inner pic

Снимка:Sofia2Go

Благодаря за признанието на FiBank и MasterCard, както и на всички успешни дами в журито, които са оценили високо нашия бизнес с кауза”, сподели Симеонова. "Ако мога да перефразирам една известна фраза – зад всяка успяла жена стои успешен екип. Сама нямаше да мога да постигна резултатите, които реализирахме през последните шест месеца".

Освен награда от 5000 лв., Светослава и екипът на Sofia2Go ще получат достъп до семинари и срещи, които ще им помогнат да надградят уменията си и да намират съмишленици за вдъхновение и кураж.Подкрепи Economic.bg