Солидарност с щипка любов

Кампанията цели да доставя домашно приготвена храна на около 300 човека от социални институции на територията на Столична община

Солидарност с щипка любов
1096 ~ 2 мин. четене

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) заедно с „Ред Девил Кетъринг“ и Фондация „Кремена и Кирил Домусчиеви“ инициира кампания „Солидарност с щипка любов“ за ежедневна доставка на домашно приготвена храна (2 ястия, 7 дни в седмицата), която се предоставя на около 300 човека от социални институции на територията на Столична община, които се намират встрани от фокуса на обичайното обществено и дарителско внимание.

Същите, поради продължаващото извънредно положение в страната са ограничили излизанията на обитателите си и продуктите, с които разполагат, са крайно недостатъчни. Това са:

  • Звено "Майка и бебе" ЦОП – гр. София;
  • Кризисен център за деца и жени, пострадали от домашно насилие „Света Петка“
  • Център за кризисно настаняване на бездомни хора;
  • Център за лица с ментална изостаналост в Подгумер;
  • Възрастни хора, които нямат възможност да излизат от домовете си и са трудно подвижни - съвместно с храм „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. София.

Целта на кампанията е да помогнем на най-уязвимите наши съграждани и социалните институции, които се грижат за тях, в рамките на своите възможности, като проявим гражданска солидарност и отговорност в безпрецедентните условия, в които се намира страната ни в момента.

Приблизителните разходи за приготвянето на храната на седмица възлизат на 8000лв. Фирмите, членове на КРИБ, се включиха към благотворителната кампания, като дариха собствено производство продукти и предоставиха финансови средства за закупуването им. Най-голямата кетъринг компания в България - „Ред Девил Кетъринг“ безвъзмездно приготвя храната  и се грижи за доставките. 

Всеки, който има желание, може да се включи и да подкрепи инициативата, като се свържете с нас на: office@ceibg.bg и campaign@kkdfoundation.com.Коментари: 0