Според икономисти до 2021 г. САЩ ще изпаднат в рецесия

Едва според 23% рецесията или ще е по-късно, или нямат мнение по темата

Според икономисти до 2021 г. САЩ ще изпаднат в рецесия

Снимка: Pexels

Над три четвърти от бизнес икономистите очакват до 2021 г. икономиката на САЩ да влезе в рецесия. Въпреки това мнозинството от експертите продължава да прогнозира, че американският Федерален резерв през тази година ще продължи да повишава лихвените проценти.

Това е установило допитване на американската Национална асоциация на бизнес икономистите, пише американската телевизия Bloomberg. От анкетираните 10% очакват САЩ да влязат в рецесия още тази година, 42% - догодина, а 25% очакват свиването на американската икономика да започне през 2021 г. Така на практика 77% от участвалите в допитването икономисти очакват рецесия в САЩ до две години. Според останалите 23% или рецесията ще по-късно, или не са изразили мнение.

Анкетата сред експертите идва преди очакваното тази седмица публикуване на предварителните данни от американското търговско министерство за брутния вътрешен продукт (БВП) на САЩ за четвъртото тримесечие на 2018 г. Показателите бяха отложени от частичното затваряне на правителството.
Коментари: 0