SquareTrade: iPhone 11 Pro е най-здравият смартфон от поколения

Той оцелява след редица разрушителни тестове

SquareTrade: iPhone 11 Pro е най-здравият смартфон от поколения

Снимка: БТА

Новата партида смартфони iPhone 11 вече е по рафтовете на магазините. Освен че превъзхожда предшественика си с камера, батерия и производителност на процесора, новият смартфон на Apple може да се похвали и със здравина.

Външният вид на новите iPhone модела е подобен на миналогодишния, с изключение на кмаера сета и матираното стъкло. И трите смартфона разполагат със сандвич-стъкло, което според редица тестове демонстрира завидна здравина.

Най-малкият от трите нови модела iPhone модела се оказва „най-издръжливият от поколения“, който вероятно ще преживее куп случайни инциденти. Това е основният извод на SquareTrade, който подложи и трите смартфона на обширни тестове. Изпускане от около два метра по всяко вероятност ще доведе до поражения, затова експертите съветват човек все пак да го обезопаси с претектор. Няколко други теста обаче показват, че и трите телефона ще понесат падания от по-ниска височина.

Интересното при тестовете на SquareTrade е, че iPhone 11 Pro е първият смартфон, оцелял от страховития тест на компанията „с почти никакви повреди“, както се вижда във видеото по-долу. След редица разрушителните експерименти – на изпускане, потапяне, търкаляне, огъване и пр. „открихме, че новият iPhone 11 Pro е най-издръжливият iPhone, който сме тествали от поколения“, каза вицепрезидентът на SquareTrade и глобалният креативен директор Джейсън Сицилиано.

„Това е първият смартфон, оцелял от нашия тест, който симулира ефектите на многократни, случайни въздействия, преживени от смартфон при продължителна употреба. Това е истинско постижение, що се отнася до издръжливостта. Въпреки това, изпускането на който и да е от новите модели iPhone 11 на тротоар без калъф, с лице надолу или назад, все още може да причини сериозни щети, както видяхме при нашите тестове“, обяснява още той.Коментари: 0