Стачка блокира морския транспорт в Гърция на 3 юли

Туристите масово променят резервациите си

Стачка блокира морския транспорт в Гърция на 3 юли

Снимка: Pixabay

Морският транспорт в Гърция ще спре от тази нощ до 24:00 часа на 3 юли (сряда) заради стачка на моряците. Всички гръцки пристанища затварят след решение на синдиката на работещите в морския транспорт. Това ще спре работата на фериботите и корабите в южната ни съседка, а туристите масово отменят резервациите си. 

От посолството на България в Гърция препоръчват на гражданите да се информират предварително за разписанията на морските превозни средства и възможните алтернативни връзки с друг вид транспорт, а при необходимост могат да се свържат с посолството ни в Атина.

Туристическият бранш в Гърция призовава моряците да отменят протеста, за да не създават напрежение сред туристите. Синдикатите обаче отказват компромис и притискат работодателите със стачка в разгара на туристическия сезон. 

Припомняме, че след дълги спорове и преговори гръцките моряци не успяха да постигнат споразумение за увеличение на заплатите. Не се договориха и за колективните трудови договори, както и за решаване на част от проблемите в сектора. 
Коментари: 0