Стачката в Germanwings няма да продължи засега

Предишните три дни синдикатите успяха да блокират 200 полета

Стачката в Germanwings няма да продължи засега
496 ~ 1 мин. четене

Профсъюзът, представляващ пилотите на нискобюджетната авиокомпания Germanwings, няма да продължи стачката, която предишните три дни отмени десетки полети, предава Reuters. Организацията на независимите летателни екипажи на Германия (UFO) ще обсъди в неделя как да продължи спора с компанията, заяви неин говорител.

Стачката на пилотския екипаж доведе до осъществяването на едва 20 от 220 редовни полета на Germanwings в рамките на първите три дни на настоящата седмица, въпреки че други дъщерни дружества на Lufthansa като Austrian Airlines предоставиха места за закъсалите пътници, ограничавайки по този начин негативното въздействието на протеста върху клиентите.

Намиращият се в безизходица спор за колективното трудово договаряне на 22 000 служители от пилотските екипажи се отнася до заплащането и условията на труд наред с други въпроси.

Профсъюзът Ufo проведе подобна стачка в продължение на два дни и през миналия ноември, което доведе до отмяната на един на всеки пет полета, при което бяха засегнати около 180 000 пътници и това струва на авиокомпанията около 20 млн. евро.

Коментари: 0