Стартира европейската визита на Макрон, която ще завърши в България

Френският президент ще търси съюзници за реформите в ЕС

Стартира европейската визита на Макрон, която ще завърши в България
Тридневната европейска обиколка на френския президент Еманюел Макрон, в рамките на която той ще посети и България, стартира официално днес. Основното послание на визитата ще е, че няма важни и неважни страни в ЕС. 

Целта на на Макрон по време на посещенията му с Австрия, Румъния и България е да потърси съюзници за реформите в Европа. 

Сред основните приоритети на Франция е проблемът с командированите работници в Европа например. Също така Макрон търси спешно съмишленици за рязко ограничаване на нелоялната, според него, конкуренция и на измамите.

В Париж са напълно наясно с напрежението около миграционния проблем у нас, както и с надеждите на България за присъединяване към шенгенското пространство, твърдят съветниците на Макрон и подсказват за готовността му да обсъжда тези теми в петък, съобщава bTV.

Преди да пристигне във Върна, където в петък ще се срещне с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, днес Еманюел Макрон ще се срещне в Залцбург с канцлера на Австрия и с премиерите на Словакия и Чехия. Утре в Букурещ ще разговоря с президента и с премиера на Румъния. 
Коментари: 0