Столична община е похарчила средствата за зимно почистване още през лятото

До края на септември са били изразходвани 25.1 млн. лв.

Столична община е похарчила средствата за зимно почистване още през лятото

Снимка: Красимир Свраков

15969 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Столична община е на червено със средствата, предвидени за зимното почистване на София. От заложените 26.3 млн. лв. за цялата година само до 30 септември са били изразходвани 25.1 млн. лв., става ясно от доклад на зам.-кметовете по околната среда и по финансите – Десислава Билева и Дончо Барбалов.

Около 17 млн. лв. е трябвало да бъдат изразходени за почистване на улиците от сняг, но още в края на септември по-голяма част от парите са похарчени – над 16.4 млн. Така за последните три месеца на 2021 г. за чистене на улиците са останали едва 565 хил. лв., съобщава „Дневник“, позовавайки се на информация от доклада.

При лятното почистване се вижда, че около 4.1 млн. лв. са фактурирани само за събиране и транспортиране на сметта от улични кошчета. За ръчното метене на улици СО е платила 13.9 млн. лв. Общата сума за лятно чистене на София е 39.2 млн. лв., от които са останали 9.7 млн. до края на годината.

За следващата 2022 г. план-сметката за зимно почистване на София предвижда увеличение с 1.5 млн. лв., т.е. общо 27.8 млн. лв. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg