Столична община очаква булевард „България“ да е готов през септември

През следващите години предстои ремонт на целия булевард, коментира зам.-кметът на София Дончо Барбалов

Столична община очаква булевард „България“ да е готов през септември

Снимка: Economic.bg/ Архив

928 ~ 1 мин. четене
Ремонтът на южното платно на булевард "България" в участъка между булевард „Гешов“ и булевард „Черни Връх“ в София е завършил със седмица закъснение. В момента ремонтните дейности по булевард „България“ се извършват в северното платно.

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов коментира, че през следващите години предстои ремонт на целия булевард. Текущите ремонтни дейности трябва да приключат в средата на септември.

„От събота започна работата по северното платно, по южното платно, където основната строителна дейност вече е приключила, се извършва двупосочно движение. Очакваме в средата на септември да бъде пуснат в експлоатация целият обект за началото на учебната година“, каза Барбалов.

Върху пътното платно на булеварда се поставя специална мрежа, която засилва устойчивостта на пътя. Накрая ще бъде поставена и пътна маркировка.

В момента се ремонтира мостът на булевард Витоша и България, предстои ремонт и на подстъпа от „България“ към „Витоша“. Ремонтите на моста на булевард „Александър Малинов“ и на булевард „Линкълн“ се движат в срок.
Подкрепи Economic.bg