Стотици паркове и паметници в САЩ останаха без персонал

По-късно в понеделник ще отвори само Статуята на Свободата

Стотици паркове и паметници в САЩ останаха без персонал
1456 ~ 1 мин. четене

Затварянето на правителството в САЩ доведе до затварянето и на десетки национални паркове и паметници, пише агенция Reuters. Причината е липсата на персонал.

Въпреки, че спирането на правителството във Вашингтон ще продължи през цялата седмица, губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че Статуята на Свободата ще отвори по-късно през деня. Той обеща да използва държавни пари, за да не се стигне до спиране на легендарния паметник.

Очаква се останалите спрени паркове и паметници да останат частично или напълно затворени, след като Конгресът на САЩ не успя да постигне съгласие относно плана за разходите, за да продължи американското правителство да работи и след крайния срок, който изтече в петък в полунощ.

През часовете преди затварянето на правителството администрацията на президента Доналд Тръмп търсеше начини да запази стотици национални паркове отворени без персонал, за да не се стига до обществено недоволство.

„Не всички паркове са напълно отворени, но работим усилено, за да направим колкото се може повече зони публично достъпни”, написа в Twitter министърът на вътрешните работи Райън Зинк.

Подкрепи Economic.bg