Световната банка предоставя помощ до $1 млрд. на Индонезия

Средствата ще бъдат предоставени под формата на кредити

Световната банка предоставя помощ до $1 млрд. на Индонезия

Снимка: БТА

400 ~ 1 мин. четене
Световната банка предложи на Индонезия помощ, която може да достигне до 1 милиард долара, за възстановяването на страната след няколко земетресения, причинили много жертви. Това обяви Кристалина Георгиева, главен изпълнителен директор на базираната във Вашингтон финансова институция по време на посещение на индонезийския остров Бали, където завърши годишната среща на банката и Международния валутен фонд, предаде Франс прес.

Георгиева уточни, че средствата ще бъдат предоставени под формата на кредити, които ще могат да бъдат използвани за финансирането на проекти за възстановяване или за подготовка на страната как да реагира при бъдещи катастрофи. 

Припомняме, че преди две седмици земетресение с магнитуд 7,5, последвано от огромна вълна цунами, опустоши град Палу и околностите му на остров Сулавеси. Загинаха над 2000 души, а хиляди други още се водят като безследно изчезнали. Повечето от тях са погребани под отломките от рухнали сгради. През август земетресение взе над 550 жертви на остров Ломбок, намиращ се близо до Бали.
Коментари: 0