Световни туроператори отчитат 25% ръст на записванията за България

Най-голям брой идват от Германия

Световни туроператори отчитат 25% ръст на записванията за България

Туроператорите Tomas Cook и DER Touristik отчитат 25% ръст на записванията за България към този момент за цялата 2017 г. Общо туроператорите са изпратили над 330 хил. туристи у нас през миналата година. Най-голям брой идват от Германия. Следват Австрия, Великобритания, Белгия, Щвейцария и скандинавските страни.

Това стана ясно на среща между служебният министър на туризма Стела Балтова и предстватели на компаниите, по време на международното изложение ITB в Берлин, съобщават от пресцентърът на ведомството.

Туристите на Tomas Cook и DER Touristik са доволни от качеството на българския продукт и отчитат 2% рекламации през миналата година.

По време на среща Балтова с генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай стана ясно, че човешкият ресурс е едно от от най-големите предизвикателства в туризма не само в България. Световната организация по туризъм очаква растеж на туристите по света с 3-4% спрямо миналогодишните 1.24 млрд. души.

Страната ни участва на най-голямото туристическо изложение в света ITB Берлин, което продължава до 12 март 2017 г., България се представя с национален щанд от 400 кв. м, организиран от Министерството на туризма. България е сред най-дългогодишните участници в ITB Берлин и се представя за 49-и път, като тази година съизложителите на щанда заедно с министерството са 43.

Коментари: 0