Танева: Над 10 млн. лв. са заложени за увеличение на заплатите в БАБХ

Служителите на агенцията по храните излязоха на протест с искане за увеличение на разходите в бюджета на институцията за следващата година

Танева: Над 10 млн. лв. са заложени за увеличение на заплатите в БАБХ

Снимка: Economic.bg/Архив

Над 10 млн. лв. са заложени за увеличение на заплатите в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в коментар на днешния протест на работещите в Агенцията, съобщи „Фокус“.

„Всеки може да има искания независимо от работното място – и в държавната администрация, и в частния сектор. Във всяко едно искане могат да се намерят основания, но всеки може да се разпростира според възможностите си. В нашето съзнание като граждани, за това, което получаваме, трябва първо да се замислим какво даваме“, заяви министър Танева.

„Всичко, което беше възможно да направим в рамките на настоящата бюджетна процедура, бе направено за Агенцията по храните“, добави още тя, като уточни, че според техния принос и оценка служителите в БАБХ ще получат увеличение на възнагражденията следващата година. 

Днес служители на Българската агенция по безопасност на храните излязоха на протест под надслов „Достойни заплати и достойни условия на труд“. Основното им искане е в бюджета за догодина да бъдат предвидени 105 млн. лв., с които да се гарантира безопасността на храната на българите.

Протестът бе организиран от Национална федерация „Земеделие и горско стопанство“ към КТ „Подкрепа“ и е подкрепен от асоциация „Биопродукти“. Оттам казват, че в части на агенцията дори липсват консумативи за някои експертни изследвания.

Коментари: 0