Таяни призова да се мисли как ЕС може да е по-демократичен и по-гъвкав

Българското европредседателство ще „павира пътя за по-добро сътрудничество“ между ЕС и държавите от Западните Балкани, смята той

Таяни призова да се мисли как ЕС може да е по-демократичен и по-гъвкав
Сега е добър момент за размисъл как да направим ЕС по-ефективен, по-демократичен и по-гъвкав спрямо нашите граждани и особено по-младото поколение. Това каза председателят на Европейския парламент Антонио Таяни по време на речта си при откриването на българското председателство на Съвета на Европа. Той призова към вслушване внимателно в гласа на младите и техните очаквания. 

Таяни припомни среща с български студенти от миналата година, на която те са изтъкнали необходимостта от повече работни места като основно предизвикателство. Според председателя на европерламента това може да бъде постигнато с инвестиции в дигиталните технологии и иновации. „Българското председателство е шанс да се премине към конкретни действия в тази посока“, смята той.
 
Председателят на ЕП благодари за силния ангажимент на България в защита на общата граница на ЕС. „Като италианец знам колко е трудно“, каза той и похвали българските органи на реда за доброто им сътрудничество с европейските власти. 

По отношение на Западните Балкани той смята, че именно българското европредседателство ще „павира пътя за по-добро сътрудничество“ между ЕС и тези държави. 
Коментари: 0