Тази година обядът с Уорън Бъфет струва 3.3 млн. долара

Милиардерът е набрал за фондация Glide над 26 млн. долара чрез своите аукционни през последните 18 години

Тази година обядът с Уорън Бъфет струва 3.3 млн. долара

Снимка: БТА

Анонимен участник в наддаването за обяд с милиардера Уорън Бъфет предложи 3.3 млн. долара и спечели, предаде Асошиейтед прес. Търгът, провеждащ се онлайн, приключи вчера вечерта. Аукционът набира средства за фондация Glide, помагаща на бездомните в Сан Франциско.

Рекордната сума, която победителите в аукционна през 2012 и 2016 г. са платили, а именно 3 456, 789 долара, остава най-скъпата благотворителна оферта в eBay.

Бъфет е набрал за фондация Glide над 26 млн. долара чрез своите аукционни през последните 18 години. Лицата, които надават на търговете му, продължават да плащат големи суми, за да имат възможността да поговорят с известния инвеститор и филантроп, който ръководи базирания в Небраска инвестиционен фонд Berkshire Hathaway.

Бъфет споделя, че по време на обяда са му задавани най-различни въпроси. Единствената тема, която не се коментира, е каква ще е следващата му инвестиция.

Победителите от аукционна обикновено обядват с Бъфет в ресторанта Smith & Wollensky в Ню Йорк, който дарява поне 10 000 долара на Glide, за да е домакин на събитието.
Коментари: 0