10-те най-скъпи играчки в света

Те струват милиони

10-те най-скъпи играчки в света
10112 ~ 3 мин. четене

Ако имате малко дете, сте наясно колко струват детските дрешки и играчки. И ако кола с дистанционно или кукла няма да наруши значително бюджета ви, то има играчки, които струват буквално луд ипари.

Вижте кои са 10-те най-скъпи играчки в света:

10. Лимитирана серия мечета Steiff

 

Германския производител на плюшени Steiff решава да направи лимитирана серия от 41 мечета, като очите им са от сапфири, а устните – от злато. Поводът е 125-ата годишнина на компанията. Най-скъпото от мечетата е продадено на търг за 195 хиляди долара.

9. Палатът Титания (Titania's Palace)

 

Това е огромна кукленска къща с 3000 части и 18 стаи. За направата й са били необходими 15 години – тя е направена от сър Невил Уилкинсън за дъщеря му,която искала къща за градински феи. Играчката е купена за 256,500 долара и може да се види в Замъка на Дания.

8. Барби, обсипана с бижута


Тази модерна кукла Барби е направена от австралийския дизайнер Стефано Кантури и е с черна рокля без презрамки, огърлица от еднокаратови розови диаманти. Продадена е за 302,500 долара.

7. Златна Nintendo Wii Supreme


Ако мислите че играта Wii е скъпа, то какво ли мислите за това специално издание с 2,500 грама 22-каратово злато и три диамантени бутона. Играта има общо 78 диаманта. Цената й е 487 хиляди долара.

6. Златно конче-люлка

 

Люлката е от 24-каратово злато и е направена от бижутера Гинза Танака за раждането на единствения японски принц. Твърди се, че такова конче са купили и Джей Зи и Бионсе за своята дъщеричка на цена от 600 000 долара.

5. Скъпоценно кубче Рубик


Тази версия на популярното кубче е направена от 18-каратово злато и всяка страна има 185 карата скъпоценни камъни в различен цвят. Направено е през 1995 г. от компанията Diamond Cutters International е стойността му се изчислява на 1,5 милиона долара.

4. Мече Louis Vuitton на Steiff


Германският производител на плюшени играчки Steiff , който е споменат и по-горе в класацията, има и мече, което носи шапка и палто от луксозната марка Louis Vuitton. Играчката е продадена за 2,1 млн. долара от Джеси Ким от Корея. Може да се види в музея на мечетата.

3. Футболната топка Шимански


Тази бляскава футболна топка е направена от 6620 бели диаманта, 3500 африкански диаманта и 2640 черни диаманта. Предназначена е за отбелязването на Световното първенство по футбол през 2010 г в ЮАР. Стойността й се изчислява на 2,6 млн. долара.

2. Детска кола Lamborghini Aventador LP

 

Не всеки може да си позволи Ламборгини, но поне играчка – може. Това обаче не важи за точно този модел, който струва 4,8 млн. долара - 12 пъти повече от истинския автомобил. Моделът е направен в мащаб 1:8 и частите са от злато и платина, има диаманти по седалките, фаровете и волана.

1. Куклата Елоиз на Мадам Александър

 

Тази кукла е направена от дизайнера Мадам Александър и е облечена с дрешки на Christian Dior, кожени облекла на Oscar de la Renta и аксесоари на Katherine Baumann. По нея има 9 карата диаманти и кристали Swarovski. От нея са направени само 5 бройки, като всяка струва 5 милиона долара.


Подкрепи Economic.bg