Технологичните компании отново поведоха Уолстрийт нагоре

Инвеститорите днес поглеждат с очакване към Еврозоната

Технологичните компании отново поведоха Уолстрийт нагоре

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Европейската централна банка остави лихвените си проценти и паричната политика непроменени и намекна за допълнителни политически действия в еврозоната до края на годината. През септември, ЕЦБ прогнозира спад от 8% в БВП на еврозоната ази година, последван от 5% скок през 2021 г. Според банката, новите икономически прогнози през декември „ще позволят по-задълбочена преоценка“ на икономиката и рисковете.

Американските акции поскъпнаха в четвъртък, след като цените на големи технологични компании отскочиха по време на сесията в очакване на тримесечни финансови отчети.

Акценти от днес

Икономически данни – Еврозона

Акцентът за деня ще падне върху множество икономически данни в Еврозоната. Утре ще се разбере какво е било нивото на безработица в зоната, като очакванията са да се е покачило с 0.1%. Същевременно ще има информация за БВП и индексът на потребителските цени, които са едни от основните показатели за икономиката и инфлацията.

Инструмент на фокус

Twitter – Дневна

Акциите на компанията скочиха с 8% през изминалата търговска сесия в очакване на финансовите резултати, които бяха публикувани след краят й. Компанията обяви разочароващ ръст на потребителите, като се очаква днешната сесия да е с високи понижения.

Предположенията са, че негативното движение ще бъде осуетено от предходния връх около 45 USD или психологическото ниво от 40 USD, където „биковете” на пазара ще имат добра възможност за навлизане в дълга позиция с дългосрочна цел.

USD/CHF – Дневна

Валутната двойка се понижи рязко през юли. Цената достигна зона на подкрепа около 0.9000, където направи 4 неуспешни опита за пробив. Стойността успешно проби 50 периодната експоненциална средна, докато бавния Стохастик все още не дава сигнал за обрат в посоката на движение. Очаква се възходящата линия да продължи поне до 0.92.   

XAU/USD – Дневна

Цените на златото паднаха до едномесечно дъно през изминалата сесия, удължавайки резкия спад от сряда. Основната причина беше предпочитането на инвеститорите да държат спестяванията си в долари, поради нарастващия брой на нови случаи на пандемията и очакване на президентските избори в САЩ.

US Tech 100 NAS – 8 часова

Много от технологичните гиганти поскъпнаха през изминалата сесия в очакване на корпоративните отчети за последното тримесечие. Това позволи на технологичния индекс на САЩ да възвърне част от натрупаните загуби през октомври, които станаха факт в очакване на спечелване на президентските избори в Америка от Джо Байдън.

Една от икономическите стратегии на кандидат-президентът е да увеличи корпоративния данък. Въпреки това, цената на индекса не успя да се покачи до низходящата тренд линия, след като беше ограничена от 100 SMA.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

 

Коментари: 0