Текучеството в пътната агенция продължава

Иван Досев сменя Радослав Влахов, който се отказа от УС на АПИ по „лична молба“

Текучеството в пътната агенция продължава
Автор: Вероника Тонева
В Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) рокадите продължават. Радослав Влахов, който бе член на УС на АПИ само пет месеца, се отказа от поста по „лична молба“, а на негово място е назначен инж. Иван Досев, който досега заемаше длъжността директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ. Преди това Досев е бил зам.-началник на ДНСК.

Рокадата е станала със заповед на регионалния министър Петя Аврамова, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

В края на януари, след хаоса с въвеждането на електронните винетки, начело на пътната агенция застана Георги Терзийски, а с него в УС дойде и Радослав Влахов, като и двамата не са пътни инженери. Влахов е бил изпълнителен директор и член на съвета на директорите на „Пазари Изток“, а преди това е работил в „Булгартрансгаз“.

До януари на поста шеф на АПИ бе Светослав Глосов, който подаде оставка заедно с Веселин Давидов заради хаоса с е-винетките, а три седмици след тяхното напускане начело на Агенцията беше инж. Дончо Атанасов. В средата на април Атанасов също подаде оставка, след като му беше повдигнато обвинение за трагедията на пътя край Своге от август, при която загинаха 20 души. Преди това той имаше обвинение и за инцидента в тунел „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“.
Коментари: 0