Telenor ще предоставя и застрахователни услуги

КФН позволи на телекома да действа като агент на френска застрахователна компания

Telenor ще предоставя и застрахователни услуги
Телеком операторът Telenor получи разрешение да бъде и застрахователен брокер, към всички други услуги, които предоставя. Това става ясно от решение на Комисията за финансов надзор (КФН) от сряда, 20 март 2019 г., публикувано на сайта на регулатора.

Според него телекомуникационната компания „Теленор България“, собственост на инвестиционния фонд PPF, вече има позволение да действа като застрахователен агент на френската застрахователна компания Chubb European Group.  КФН не разкрива повече подробности.

От Telenor към момента не коментират информацията.

Мобилните оператори в България все повече разширяват портфилиото си от услуги, като един от секторите, в които се фокусират, е именно финансовият.

Миналата годна телекомът бе продаден на PPF Group, собственост на чеха Петр Келнер. Наред с това 2018 г. се оказа и по-успешна за компанията във финансов план. Приходите ѝ за четвъртото тримесечие достигнаха 191 млн. лв., като обяснението за подобряването на финансовите резултати е свързано основно с ръста в средния приход от потребител (ARPU), който достигна 15.40 лв.
Коментари: 0