Телерик Академия става партньор на Eleven

Васил Терзиев се присъединява към управлението на фонда

Телерик Академия става партньор на Eleven
Фондът за рискови инвестиции в компании в ранен стадий Eleven Ventures обяви днес, че към управлението на фонда се присъединява Васил Терзиев, съосновател на българската софтуерна компания Телерик и на водещата образователна организация за подготовка на дигитални лидери, Телерик Академия.

Заедно с останалите партньори в Eleven – Даниел Томов и Ивайло Симов, Васил ще участва в бъдещето развитие на Eleven, което включва стартирането на изцяло нов частен фонд, изграден върху философията „от предприемачи за предприемачи“. 

Васил Терзиев е един от водещите технологични предприемачи в региона с дългогодишен опит като съосновател и изпълнителен директор на глобалния лидер Телерик, и като главен директор „Иновации“ (Chief Innovation Officer) в Progress, придобила Телерик през 2014 г. Той е активен участник в българската стартъп екосистема като бизнес ангел и инвеститор в някои от топ стартиращите компании в страната, включително и в стартъпи от портфолиото на Eleven. 

Освен участието си в Eleven, като съосновател на Телерик Академия, първата мащабна, частна организация, която подготвя хора от всички възрасти за дигиталното бъдеще, Васил ще продължи да има ключов принос за развитието на визията на Академията като партньор на всички компании в България, както и остава основен двигател на постоянните й иновации. 

Васил Терзиев е също член на борда на директорите на американския доставчик на частни, облачни хостинг услуги – MacStadium, член на борда на директорите на Endeavor България, както и участва в настоятелството на Американския университет в България. От 2012 г. за три години Eleven e инвестирал 12 млн. евро в повече от 115 проекта с висок потенциал за растеж от Централна и Източна Европа, основно с фокус върху B2B софтуер и SaaS, хардуерни продукти и marketplace решения. 

Компаниите в Eleven са привлекли общо 15 млн. евро ко-инвестиции, които продължават да нарастват. Над 500 ментора и партньора от цял свят са работили с 300 основатели от 25 националности в портфолиото на фонда досега. Сред успешните компании в портфолиото на Eleven са Kanbanize, Content Insights, Melissa, Dronamics, Enhancv, Sensika, GymRealm и др. Като един от най-големите фондове за ранни инвестиции в Централна и Източна Европа, Eleven има и огромен принос за развитието на стартъп екосистемата в региона. 
Коментари: 0