TELUS финансира 39 бизнес проекта с 250 хил. лв.

Проектите са в областта на екологията, образованието и здравеопазването

TELUS финансира 39 бизнес проекта с 250 хил. лв.
2261 ~ 1 мин. четене
Общественият борд на TELUS International Europe в България обяви финансирането на 39 проекта, разработени от неправителствени организации в областта на образованието, екологията и здравеопазването. Средствата са на обща стойност 290 хил. лв. и обхващат проекти в периода 2016 -2017 г

Събитието се проведе във Френския културен институт, а на церемонията присъстваха официални гости и студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, които се грижеха за доброто настроение  с изпълнения на живо на пиеси за пиано и класически джаз произведения.

Грантовете бяха връчени от Левон Хампарцумян, Ксавие Марсенак, Яна Балникова и Камен Кръстанов.


Най-голям брой одобрени проекти има в областта на образованието -  26, като сред тях попадат инициативи на фондациите „TimeHeroes”, „Animus Association”, „Заслушай се“, „Образование без граници” и други на обща стойност 177 хил. лв. В категория "Здравеопазване" финансиране получиха 11 проекта, сред които фондация „Очи на четири лапи” и сдружение „Национална асоциация за приемна грижа“.

Два са спечелилите финансиране проекти в сфера екология - “Аптечка на пътечка” на Софийски планински клуб и SPEAKGREEN на сдружение „Младежки дейности”.


„TELUS International Europe е компания, отговорна към средата, в която развива своя бизнес. Общественият борд е израз на нашата философия и мисията ни да участваме активно в изграждането и развитието на едно по-добро общество и заобикаляща среда, в която грижата за другия, съпричастността и визията за бъдещето са важни ценности“, споделя Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe и вицепредседател на Борда.

Неправителствените организации у нас могат да кандидатстват за финансиране директно онлайн като изберат категория и попълнят форма за заявка.
Подкрепи Economic.bg