Tesla е видяла смъртта в очите тази година

За това призна самият Илон Мъск

Tesla е видяла смъртта в очите тази година

Снимка: БТА

Tesla е „харчела пари като луда” по време на производствената криза с Model 3 по-рано тази година и това за малко е щяло да я доведе до фатален край. Това призна основателят на компанията и неин изпълнителен директор Илон Мъск в интервю за Axios по HBO. 

Той каза, че автомобилният производител е бил на едва няколко седмици от това да фалира, пише още MarketWatch. Както стана ясно, причината е била в трудностите около изпълнението на производствените цели, които компанията си беше поставила около пускането на бюджетния Model 3. 

През първата половина на 2018 г. Tesla на практика влезе в „производствен ад”, както Мъск определя периода. Компанията трябваше да вади по 5 000 електромобила от въпросната серия седмично, а не успяваше. Кризата доведе до това, че дори самият Мъск се видя принуден да нощува в завода в опитите си максимално да подпомогне процеса. 

Днес той споделя, че не е редно хората да работят по 22 часа седем дни в седмицата. „Това е много болезнено”, изтъква милиардерът, но разказва, че ако не го е бил направил, е имало голям шанс Tesla да умре. 

Малко по-късно Мъск се закани да изкара компанията на печалба и през октомври за изненада или резултатите показаха точно това. Tesla вече не „гледа смъртта в лицето”, уверява нейният създател, чийто поглед в бъдещето е положителен към днешна дата. 

Той е вперен и по-напред – в мечтата за изпращане на мисия до Марс. По думите на Мъск има 70% шанс самият той лично да полети с една от ракетите на SpaseX до Червената планета един ден. 

Коментари: 0