Tesla изпробва най-агресивния досега режим за колите си

Досега най-голямо ускорение даваше режимът Ludicrous („Абсурден“)

Tesla изпробва най-агресивния досега режим за колите си
7202 ~ 1 мин. четене
Компанията Tesla вгражда в своите електромобили различни режими, регулиращи степента на ускоряване и комфорта на возене – от Chill („Спокоен“) до Ludicrous („Абсурден“). Последният буквално „залепя“ пътниците за облегалките при натискането на педала за ускорение.

Сега фирмата, оглавявана от предприемача Илон Мъск е подготвила още по-агресивен режим за новия хечбек Model 3 – Track Mode. Както подсказва и името ѝ, тази опция е предвидена за каране на колата по спортни писти.

Функцията вече е изпробвана от влогъра Маркъс Брауни. Той обяснява, че при този режим се изключват някои функции за безопасно шофиране и се включва контрол върху стабилността на електромобила, както и други настройки по задвижването, предвидени за каране по писта. Това означава, че при използването на Track Mode шофьорът може да поднася, недозавива и като цяло да използва Model 3 над обичайните му възможности.

Засега не е сигурно дали името на новия режим ще остане такова, както и кога точно той ще стане достъпен за всички хора, купили си Tesla Model 3. При всички положения решението на компанията на Мъск не е нещо ново в автоиндустрията – много спортни коли имат опция да се изключват определени функции за безопасност. Сравнително рядко обаче такова нещо се вижда при електрическите возила за масовия потребител.
Подкрепи Economic.bg