Tesla планира да отвори изследователски център в Китай

Идеята е в него да се произвеждат коли по „вкуса на китайците”

Tesla планира да отвори изследователски център в Китай

Снимка: Pixabay

Американският производител на електрически коли Tesla планира да открие изследователски център в Китай, в който да се разработват превозни средства в „китайски стил“. Това обявиха официално от компанията в акаунта си в WeChat, цитирани от Reuters.

Tesla призовава дизайнери, които искат да участват в разработването на съвсем новия модел кола, да кандидатстват за работа до 1 февруари. Все още обаче не се съобщава къде ще бъде построен изследователският център.

„За да сменим етикета от „произведено в Китай“ на „проектирано в Китай“, изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск, предложи нещо много „яко“– да се създаде изследователски център за разработка на електромобили в Китай“, се казва в съобщението на компанията. Кога обаче е предвидено центърът да започне да функционира не се съобщава.

Първата фабрика на Tesla извън Съединените щати отвори врати в Шанхай и дори започна доставки на Model 3 този месец. Миналата седмица пък Илон Мъск даде старт и на работата по електрическия спортен Model Y.

Коментари: 0