Tesla превърна Бранденбург в инвестиционен хит

Няколко германски компании обмислят инвестиции в провинцията

Tesla превърна Бранденбург в инвестиционен хит

Снимка: Unsplash

2072 ~ 1 мин. четене
Германската провинция Бранденбург получи порой от запитвания от германските производители на автомобили, след като американската Tesla реши да построи там своята европейска фабрика, заяви министърът на икономиката на Бранденбург Йорг Щайнбах пред Ройтерс.

През ноември Tesla заяви, че ще изгради своята европейска фабрика в покрайнините на Берлин, което е голям тласък за региона, след като BMW и Daimler през последните години избраха Унгария за място за новите си заводи.

"Виждаме традиционните германски производители, които се отварят повече към новите технологии, питащи дали е възможно да се направи нещо в Бранденбург", каза Щайнбах.

"Те питат: Какво ви направи интересни за Tesla?", добавя Щайнбах относно потенциалните инвеститори. „Забелязваме ефект на притегляне“, каза Щайнбах за решението на американската компания за електрически автомобили.

Microvast, компания, специализирана в решения за бързо зареждане и батерии, ще построи фабрика в Лудвигсфелде, а BASF обмисля дали да изгради съоръжение за производство на електрически акумулаторни батерии в региона, заяви Щайнбах.

Управителният съвет на BASF трябва да реши през следващите шест до седем месеца дали официално да одобри инвестицията, каза още министърът.

Столицата на Бранденбург Потсдам, която е дом на университет, и близостта на региона до Берлин означават, че компаниите могат да черпят академичен потенциал. Tesla няма да има проблем с намирането на талантливи работници по монтаж, като се има предвид, че конкурентите Audi, VW и BMW намаляват разходите, добави Щайнбах.
Коментари: 0