Tesla пусна електрическо ATV за деца (видео)

Новото превозно средство ще започне да се доставя до месец

Tesla пусна електрическо ATV за деца (видео)

Снимка: БТА

852 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Компанията за електромобили на милиардера Илон Мъск Tesla Inc. пуска на пазара електрическо АТВ за деца, съобщава Reuters. Новото превозно средство бе представено преди две години на автомобилно експо, на което дебютира и пикапът Cybertruck.  

След приключване на всички тестове четириколесното ATV – „Cyberquad for Kids“ – ще се продава за 1900 долара на цялата територия на САЩ. От компанията посочиха, че няма да се правят доставки до Хавай, Аляска и Пуерто Рико. Дизайнът, който е вдъхновен от модела Cybertruck, ще започне да се доставя след 2 до 4 седмици, според уебсайта на компанията. Към момента не е обявено дали ще се продава извън Съединените щати. 

Cyberquad, макар и предназначен за деца, може да се използва и от възрастни, ако тежат по-малко от 68 кг. ATV-то има плътна стоманена рамка за безопасност и LED фарове, като предната част напомня външния вид на Cybertruck.

Cyberquad идва с мека седалка, на която може да седи само един човек. Предлага се и с регулируемо окачване със задна дискова спирачка, както и LED светлинни ленти. Четириколесното превозно средство се захранва от литиево-йонна батерия, каквато се използва и в електрическите автомобили. Със своите 36V тя предоставя пробег до 24 км с едно зареждане. Отнема около пет часа, за да се презареди напълно в обикновен контакт.

Максималната скорост на ATV-то се конфигурира в зависимост от комфорта на шофьора. Може да варира между 8 км/ч и 16 км/ч. Има и режим на заден ход с максимална скорост 8 км/ч. 

Ето и промо видео на ATV-то, публикувано от дизайнера на Tesla Франц фон Холцхаузен в профила му в Twitter:  

 

Подкрепи Economic.bg