„Топлофикация Перник“ обвинява държавата за очакваното спиране на топлата вода

Дружеството предупреждава и за проблеми с отоплението през зимата заради принудителната мярка от страна на РИОСВ

„Топлофикация Перник“ обвинява държавата за очакваното спиране на топлата вода
Топлофикационното дружество в Перник предупреди официално, че заради издадената от РИОСВ вчера принудителна мярка за спирането на дейността на парогенератори 4 и 5 жителите на града ще останат без топла вода. Дружеството „Топлофикация Перник“ АД, свързвано с бизнесмена Христо Ковачки, обвинява за това екоминистерството.

Топлофикацията също така предупреждава, че заради принудителната мярка не може да гарантира, че одобрената ремонтна програма ще бъде завършена в определените срокове, а също така, че не може да гарантира доставките на основното гориво за обезпечаване на предстоящия отоплителен сезон.

Дружеството продължава да твърди, че обгазяването на Перник през нощта не е свързано с дейността му и не е редно да се нарочва, тъй като досег 16 екоинспекции не са установили проблем.

„Топлофикация Перник“ АД не е единственото индустриално предприятие, функциониращо на територията на град Перник. Считаме, че не е редно да се рискува сигурността на отоплението на град Перник за сметка на невъзможността на Министерство на околната среда и водите да решат възникналите в района проблеми, се казва в позицията на дружеството.

Също така компанията ще потърси правата си по съдебен ред, включително и срещу институциите, които са отговорни за спирането на работата на съоръженията.
Коментари: 0