„Топлофикация-София“ обеща да пусне топлата вода днес

И при тази авария няма да бъдат платени обезщетения на засегнатите потребители

„Топлофикация-София“ обеща да пусне топлата вода днес
В рамките на ранния следобед ще бъде възстановено топлоподаването на всички квартали. Това каза инж. Боян Паунов, директор на дирекция „Експлоатация” в „Топлофикация–София“ пред Nova. Той обясни, че служители на компанията цяла нощ са работили по смяната на 20 метра главен тръбопровод на ул. „Дойран“ в ж.к. Борово.

На същото място преди десетина дни работници на дружеството отново се бориха с авария, която остави шест квартала на София без топла вода и парно. Според Паунов тогава не е подменен сегашния аварирал участък, тъй като „не беше ясно дали са продупчени“. Той обясни още, че тръбопроводът е бил „наблюдаван“ след предишната авария.

Паунов каза, че като цяло състоянието на тръбите на „Топлофикация-София“ не е плачевно и даде пример с газовия хъб „Баумгартен“ в Австрия, който аварира и засегна газоподаването в цяла Европа.  Той обаче бе ремонтиран за по-малко от 24 часа, въпреки че тогава ставаше въпрос за експлозия.

Преди десет дни аварията продължи малко по-малко от 48 часа, което дава право на „Топлофикация-София“ да не плати обезщетение на потребителите. Паунов се похвали, че и сега ще продължи по-малко от два дни и също няма да бъдат платени обезщетения на хората.
Коментари: 0