Тръмп: Движим се бързо към сделка с Великобритания

Американският лидер определя бъдещото споразумение като \"фантастично и голямо\"

Тръмп: Движим се бързо към сделка с Великобритания

Снимка: БТА

5780 ~ 1 мин. четене
САЩ и Великобритания бързо се придвижват към търговско споразумение след Brexit, което ще е „фантастично и голямо“. Това обяви американският президент Доналд Тръмп, пише Reuters.

„Мисля, че ще направим фантастична и голяма търговска сделка с Обединеното кралство“, заяви Тръмп пред журналисти преди заминаването си за политически митинг в Ню Хемпшир. „Придвижваме се бързо“, допълни той.

Американският лидер отбеляза, че е разговарял в сряда с британския премиер Борис Джонсън и ще разговаря отново с него. „Той и аз сме в голям унисон“, каза Тръмп.

Във вторник Reuters цитира високопоставен служител на администрацията на Тръмп да казва, че двете страни обсъждат частично споразумение, което може да влезе в сила на 1-ви ноември - само ден, след като Великобритания трябва да напусне Европейския съюз (на 31-ви октомври).

Длъжностни лица от двете държави са обсъдили възможността за временно споразумение, обхващащо всички сектори, като подобна сделка би могла да продължи за около шест месеца, посочи същият източник.

Британските привърженици на излизането на Великобритания от ЕС се надяват на широкообхватна сделка със Съединените щати, която да помогне за преодоляване на каквито и да било смущения в търговията с европейските съседи в дните и седмиците след Brexit.


Подкрепи Economic.bg