Тръмп и Ким се срещат в хотел на остров Сентоса

Делегациите от САЩ и Северна Корея в трескава подготовка за паметното събитие

Тръмп и Ким се срещат в хотел на остров Сентоса

Фасадата на хотела

САЩ и Северна Корея се договориха за мястото на срещата на върха между президента Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщи секретарят на Белия дом Сара Сандърс.

Тръмп и Ким ще се срещнат за първи път в хотел Capella на остров Сентоса в Сингапур на 12 юни, съобщи Сандерс във вторник чрез Twitter.

"Благодарим на нашите чудесни домакини от Сингапур за тяхното гостоприемство", сподели Сандърс.

Делегациите от САЩ и Северна Корея се срещнаха четири пъти миналата седмица в хотела, за да обсъдят логистиката на срещата на върха, като основната точка от дневния ред на обсъжданията им е било определянето на подходящо място за срещата.

Сандърс заяви в понеделник, че събитието ще се състои в 9.00 часа местно време на 12 юни.

Capella е петзвезден хотел на остров Сентоса, изграден в колониален стил, който се гордее с няколко курорта, хотела, две голф игрища и тематичен парк.

Американските и севернокорейските официални лица са обсъждали и няколко други хотела в Сингапур като потенциални места за срещата на върха, която ще бъде първата среща между американски и севернокорейски лидер, съобщава Си Ен Ен.

За най-добър вариант първоначално бил смятан хотел Shangri-La, масивна сграда в близост до Orchard Road в центъра на Сингапур, която може да бъде силно защитена, като същевременно осигурява отлична обстановка. Хотелът е бил домакин на историческата среща на високо равнище между китайския президент Си Дзинпин и тайванския лидер Ма Ин-жу през 2015 г.

Сентоса е един от 63-те острова в състава на Сингапур. Площта му е 500 хектара, върху които са изградени луксозни курорти, частни яхтклубове и голф игрища.
Коментари: 0